PUUR UIT DE STREEK

Licht koken met traditionele ingrediënten. Vergeten groenten in een nieuw jasje en mooie combinaties van kruiden en specerijen.

  • Carpaccio van coquilles met zoetzure pompoen pakketjes met kaviaar van aubergine en gemberbouillon

  • Sliptongetjes met een moleculaire saus van citroengras en steranijs

  • Wilde duif met geglaceerde pastinaak, rolletjes groene kool gevuld met groene linzen

  • Kwarksoufflé met verveine ijs

 

HEERLIJK ITALIAANS

  • Crostini’s van –Tomaat, knoflook, verse basilicum/ –Sardines en zwarte olijventapenade/ –pesto, ansjovis, olijven, verse basilicum

  • Vitello tonnato (gemaakt van sous vide gegaarde kalfsmuis)

  • Gevulde kwartelfilets in krokant pastanestje met jus de veau

  • Lamsrackjes met sinaasappel marsala saus

  • Ricotta limoentaart

 

STOER MAROKKAANS

Kennis maken met de bijzondere wereld van Tagines (Marokkaanse stoofpotten), oranjebloesemwater, gepekelde citroenen, ras el hanout en harissa. Voorbeeld gerechten zijn:

  • Tuinbonen salade met olijven, ingemaakte citroenen en

  • B'stilla: en pastei gevuld met een mengsel van duif, amandelen, eieren, met een dip van amandelen, kaneel en poedersuiker

  • Tagines met originele smaakcombinaties:

    - Eendenbouten met kweeperen, gember, honing en kaneel

    - Zoete aardappelen, wortels en pruimen

    - Kip, dadels en oranjebloesem

 

AUTHENTIEK THAIS

Zonder dat de smaak is aangepast aan de Europese smaken. Bekende Thaise gerechten zoals:

  • Pak djim nam prik: Een schotel vol met rauwe en geblancheerde Thaise groenten om met de hele tafel te delen. De Thaise groente worden gedipt in een verrassende tomaten-dipsaus

  • Lab ok kai & Kaow Thang Na Tang: Een frisse Thaise salade met pikante kip, munt en koriander. Een leuke smaakcombinatie van lekker pittig, zuur en zout. Gecombineerd met knapperige rijst koekjes met een verrassende topping van kipgehakt en garnalen, tamarinde en kokos.

  • Gegrilde lamsrack met pha naeng curry (een zoet pittige penang curry), Thaise basilicum, geserveerd met ladyfingers en gebakken rijst

  • Banaan in limoensap met kokospannenkoeken geserveerd met versgedraaid kokosijs

 

BIJZONDER LIBANEES
Een tafel gevuld met heerlijke vegetarische en lichte gerechten zoals deze Libanese mezzes:

  • Baba Ghanoesh: Gegrilde aubergine met tahine, schapenkaas, knoflook en citroen

  • Pompoen-bulgurballen: met pompoen, sumak en kaneel

  • Tabouleh/ peterseliesalade met tomaat, ui en burgul

  • Muhammara: Pikante paprikapasta met walnoten,granaatappeldressing en olijfolie

  • Kibbeh: worstjes van couscous gevuld met lamsvlees

 

LEKKER & LIGHT

Op de lijn letten en toch lekker eten. Afvallen tijdens een vier gangen diner of op gewicht blijven door lekker en puur te genieten van calorierijke concepten zoals het Kerstdiner, een Verjaardagsborrel, Barbeque of Gourmet. Smaakvolle gerechten zoals:

  • Soepje van Meloen, Dragon, Grapefruit & Pernod

  • Tonijn met Bloody Mary Sorbetijs

  • Jong makreeltje met compote van sjalot en jus van wortel

  • Op de karkas gebraden wilde duif met geglaceerde pastinaak, canneloni van groene kool gevuld met linzen uit Le Puy

  • Gedroogde ananas met limoensorbet

 

Home   wie zijn wij   keukens   bij FS thuis   FS op lokatie   gallerij   agenda   contact