Champagnes

 

Als wij aan champagnes denken dan komen er vele vragen naar voren. Zoals:

  • Waarom drinken we in Nederland gemiddels maar 1 slok champagne per jaar? 
  • Waarom besteden sterrenrestaurants zo weinig aandacht aan champagnes terwijl je wel een uitgebreide wijnkaart hebt?
  • Waarom kennen zo weinig mensen echt goede champagne maar alleen de grote en bekende huizen die vaak teveel zuren hebben en vooral teveel bubbels....en daarnaast ook nog eens veel te duur zijn.

 

Kortom genoeg redenen voor Food Sensation om zelf op zoek te gaan naar echt goede champagnes die ook nog eens goedkoper zijn dan de standaard champagnes. En dan kan je alleen nog maar concluderen dat goede champagne toch echt mooier is dan cava of prosecco. Een beleving voor momenten die bijzonder zijn. En gelukkig zijn die er veel! Wil je eens een champagne proeverij meemaken in combinatie met verschillende amuses of een heerlijk diner? Stuur dan eens vrijblijvend een mail voor meer informatie naar: info@foodsensation.nl

 

Onze champgnekaart:

 

Extra brut Grand Cru (Lucien Roguet)

Een absolute topper, maar ook een champagne voor ervaren champagnedrinkers… 0% suiker. Juist lekker bij gerechten waar normaal gesproken geen wijn bij te combineren is: venkelsorbetijs, anijs achtige gerechten. Erg droog, echt een eet champagne. Smaken van citrus, sherry, “briochebrood”, lekker bij het ziltige en mineraalrijke van de gillardeau oesters. Prijs: € 31,50

 

Brut Rosé Grand Cru (Pierre Legras)

Deze droge brut rosé is erg elegant.  In de smaak proef je finesse en een fruitig aroma (zeker vergeleken bij de extra brut) in combinatie met een sprankje vanille. Bijvoorbeeld lekker bij “vettige” visgerechten zoals zalm en makreel maar ook bij avocado en Hollandse garnaaltjes. De kleur van deze Champagne is bleek en zalm rosé. Erg elegant. Prijs: € 27,50

 

Brut Grand Cru ( François Secondé)

Een topper van een brut champagne. Haalt moeiteloos de smaaktest wanneer deze vergeleken wordt met een Moet & Chandon Brut Imperial. Een allemansvriend en erg goed te combineren tijdens een maaltijd met verschillende warme en lichte Italiaanse gerechten zoals kalfsvlees met citroen, pasta met tomaten-olijven kappertjes saus, vis en gevogelte (niet bij rood vlees). Prijs: € 26,50

 

Brut Rosé Grand Cru (Lucien Roguet)

Een prijswinnende felroze kleurende  brut rosé champagne, totaal anders van kleur en smaak dan de andere rose champagne. Deze champagne is iets fruitiger, maar absoluut niet zo zoet als een dessertwijn of een demi sec champagne. Dit is een goddelijke combinatie met rood fruit zoals aardbeien of framboos. Maar ook met  parmaham, rood vlees, oude mimolette kaas. Prijs: € 28,95

 

Ratafia (Lucien Roguet)

Ratafia wordt gemaakt door aan druivenmost van de champagnedruiven (restafval)  neutrale alcohol toe te voegen. Door de toevoeging van alcohol stopt het gistingsproces, waardoor niet alle suikers uit de druiven worden omgezet. De ratafia blijft daardoor zoet van smaak zonder toevoeging van suiker. Het alcoholpercentage ligt op 18%. Ratafia is te combineren met verschillende kazen, eendenlever en met pure chocolade. De Ratafia heeft een smaak van rozijnen/ hout (doordat de ratafia op eikenhouten vaten heeft gelegen). Prijs: € 23,00 

 

Wil je wat bestellen? Stuur dan een mail naar info@foodsensation.nl

 

 

 

Grand cru champagne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home   wie zijn wij   keukens   bij FS thuis   FS op lokatie   gallerij   agenda   contact